Potrebno je:
- 600-700 g brašna,
- 200 ml mleka,
- 200 ml jogurta,
- 1 kockica kvasca,
- 1 kašika šećera,
- so,
- 50 ml ulja i
- 1 jaje.
Za filovanje:
- 100g rendanog sira i 1 jaje.
Za premazivanje:
Za posipanje:
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji.
Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Rastanjiti ga oklagijom, posuti rendanim sirom pomešanim sa jednim jajetom. Preklopiti i iseći na trake, trake motati kao klupče. Tepsiju podmazati staviti klupko, premazati ga žumancetom i posuti semnkama. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok pogača lepo ne porumeni.
- 1 žumance.
Za posipanje:
- susam i mak.
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji.
Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Rastanjiti ga oklagijom, posuti rendanim sirom pomešanim sa jednim jajetom. Preklopiti i iseći na trake, trake motati kao klupče. Tepsiju podmazati staviti klupko, premazati ga žumancetom i posuti semnkama. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok pogača lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар