субота, 24. март 2018.

Jogurt pogača






Potrebno je:

  • 600-700 g brašna,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml jogurta,
  • 1 kockica kvasca,
  • 1 kašika šećera,
  • so, 
  • 50 ml ulja i
  • 1 jaje.


Za filovanje:

  • 100g rendanog sira i 1 jaje.
Za premazivanje:


  • 1 žumance.


Za posipanje:


  • susam i mak.


Priprema:


Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji.
Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Rastanjiti ga oklagijom, posuti rendanim sirom pomešanim sa jednim jajetom. Preklopiti i iseći na trake, trake motati kao klupče. Tepsiju podmazati staviti klupko, premazati ga žumancetom i posuti semnkama. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok pogača lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар