Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.
Potrebno je:
- 200g brašna,
- 2dl mlakog mleka,
- 100g margarina,
- 2 jaja,
- 1/2 kesice suvog kvasca,
- kašičica šećera i
- malo soli.
Priprema:
Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene. Ovo su obični Blini. Jedan blini dve kašike testa.
Нема коментара:
Постави коментар