недеља, 25. март 2018.

Blini









Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Bline se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.


Potrebno je:

  • 200g brašna,
  • 2dl mlakog mleka,
  • 100g margarina,
  • 2 jaja,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • kašičica šećera i
  • malo soli.

Priprema:

Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.

Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene. Ovo su obični Blini. Jedan blini dve kašike testa.

Нема коментара:

Постави коментар