Potrebno za 3 zeca:
- 330g brašna,
- 130 ml mleka,
- kockica margarina,
- 1/2 kesice suvog kvasca,
- 1/2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 2 jajeta,
- 30g susama,
- 5 špageta,
- 12 zrna bibera i
- malo Aleve paprike.
U mlako mleko staviti šećer, kvasac i kašičicu brašna. Ostaviti par minuta da kvasac nadođe. U posudu staviti jedno jaje, istopljeni margarin i posolite. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesite testo. Posudu sa testom prekrijte krpom i ostaviti 30 minuta da testo nadođe.
Nadošlo testo premesite i podelite na 6 jednakih delova. Zeca odmah sastavljajte na pleh pripremljen za pečenje. Za svakog zeca potrebna su dva dela. Od ta dva dela, jedan deo odvojite i napravite trup od drugog dela testa napravite glavu, oči, uši, noge itd. Pantalone, suknju premažite sa umućenim žumancetom, a onda pospite sa susamom ili mlevenom paprikom. Na tregere od pantalona stavite zrna bibera.Biber stavite i za oči, napravite usta, zube, uši. Isto napravite i druga dva zeca. Ja sam napravila jednog većeg i dva manja. Preostalo belance umutite viljuškom i njime spajajte delove zeca.
Špagete podelite na 4 dela i svaki deo premažite sa žumancetom i stavite u pleh za pečenje. U međuvremenu zagrejte rernu na 200 °C i u tako zagrejanu rernu stavite da se peku oko 10-12 minuta. Kada su zeke pečene, u svakog zeca zabodite po nekoliko špageta umesto brkova.
Нема коментара:
Постави коментар