петак, 30. март 2018.

Leopard pogača









Potrebno je: 

  • 2 dl mleka, 
  • 1 dl vode, 
  • pola kockice svežeg kvasca, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • pola kašičice soli, 
  • 3 kašike ulja, 
  • 2 struka mladog crnog luka, 
  • 500 g brašna. 

Za premaz pogače:

  • 1,5 dl vode, 
  • 1 kašičica suvog kvasca, 
  • 1/2 kašičice šećera, 
  • 1/2 kašičice soli, 
  • 1 kašika ulja i 
  • 100g pirinčanog brašna. 



Priprema:


U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude peceno

Нема коментара:

Постави коментар