Potrebno je:
- 2 dl mleka,
- 1 dl vode,
- pola kockice svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- pola kašičice soli,
- 3 kašike ulja,
- 2 struka mladog crnog luka,
- 500 g brašna.
Za premaz pogače:
- 1,5 dl vode,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1/2 kašičice šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašika ulja i
- 100g pirinčanog brašna.
Priprema:
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, seckan crni luk, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Dok testo odmara napraviti smesu za premaz . U mlaku vodu staviti 1 kašičicu suvog kvasca, 1/2 kašičice šećera, da odstoji par minuta, pa dodati, so, 1 kašiku ulja i pirinčano brašno. Testo oblikovati po ukusu, obilato premazati smesom za premaz.Peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta, odnosno dok ne bude peceno
Нема коментара:
Постави коментар