Potrebno je:
- 2 jaja,
- 1 čaša (čaša od 2,5 dcl) mlake vode,
- 2 kašike ulja,
- 2 kašike kisele pavlake,
- 1 kašika svežeg seckanog peršuna,
- 3 kašike ajvara,
- 1 kašičica soli,,
- 2 čaše ( čaša od 2,5 dcl) brašna i
- ulje.
Priprema:
Umutiti 2 jaja, vodu, ulje, kiselu pavlaku, so, ajvar i brašno. Dodati seckan peršun.
Masu ostaviti par minuta da odmara i pržitie palačinke.
U tiganj staviti 1 kašičicu ulja, zagrejte, staviti 1 kutlaču smese za palačinke i pržiti sa jedne i druge strane.
Palačinke možete jesti takve kakve jesu ili filovane sa salamom i sirom, kobasicom.
Po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар