недеља, 25. март 2018.

Blini, slatka varijanta





Potrebno je:

  • 200g brašna,
  • 2dl mlakog mleka,
  • 100g margarina,
  • 2 jaja,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • kašičica šećera i
  • malo soli.
Za filovanje:

10 kašika slatkog od višnja.

Priprema:
Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.

Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Uvećem tiganju koji je predhodno namašćenj peći , 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Redjanje, palačinka, kašičica slatkog od višanja, palačinka i tako redom…..
Ukrasiti po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар