Potrebno je:
- 400g višanja,
- 150 g šećera u prahu,
- 200g Menaž čokolade,
- 200 g maslaca,
- 300 g mlevenog keksa,
- 2 dl vina, Sangrije
- 75 g Šlag krem, beli i
- 58g Šlag krem vanila.
Za dekoraciju je potrebno:
- 200g Menaž čokolade i
- 4 kašike ulja.
Priprema:
Umutiti šećer i maslac, dodati Sangriju, višnje, keks, i lomljenu čokoladu, sve dobro sjediniti i izručiti na tacnu, Oblikovati tortu po ukusu. Za to vreme istopiti čokoladu sa uljem i izručiti na pek papir da se stegne. Kada se stegne izlomiti je tako da bude nepravilnog oblika.
Umititi zajedno šlag beli i od vanile .Sa strane tortu obložiti lomljenom čokoladom a od gore šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар