субота, 2. мај 2020.

Višnja torta




Potrebno je:

  • 400g višanja,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 200g Menaž čokolade,
  • 200 g maslaca,
  • 300 g mlevenog keksa,
  • 2 dl vina, Sangrije
  • 75 g Šlag krem, beli i
  • 58g Šlag krem vanila.

Za dekoraciju je potrebno:

  • 200g Menaž čokolade i
  • 4 kašike ulja.

Priprema:

Umutiti šećer i maslac, dodati Sangriju, višnje, keks, i lomljenu čokoladu, sve dobro sjediniti i izručiti na tacnu, Oblikovati tortu po ukusu. Za to vreme istopiti čokoladu sa uljem i izručiti na pek papir da se stegne. Kada se stegne izlomiti je tako da bude nepravilnog oblika.
Umititi zajedno šlag beli i od vanile .Sa strane tortu obložiti lomljenom čokoladom a od gore šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар