Potrebno je:
- 600g brašna( 400g belog+200g raženog),
- 3dl mleka,
- 200 g kajmaka,
- pola kašičice šećera,
- pola kašičice soli,
- 30g kvasca i
- 1 jaje.
Priprema:
U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte šećer i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno, malo soli i kajmak. Na kraju i raženobrašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo.
Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati. Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар