субота, 30. мај 2020.

Hleb sa kajmakom



















Potrebno je:

  • 600g brašna( 400g belog+200g raženog),
  • 3dl mleka,
  • 200 g kajmaka,
  • pola kašičice šećera,
  • pola kašičice soli,
  • 30g kvasca i
  • 1 jaje.


Priprema:

U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte  šećer  i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno,  malo soli i kajmak. Na kraju i raženobrašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo.
Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati.  Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар