недеља, 3. мај 2020.

Čoko, kafa torta











Potrebno je:



  • 6 jaja,
  • 6 kašika šećera
  • kesica vanilin-šećera,
  • 7 kašika brašna,
  • 2 kašike kafe i
  • 1 dl likera od kafe.

Fil:
  • 5 dl slatke pavlake i
  • 200 g čokolade.

  • Za ukrašavanje dve kesice šlaga, umućene sa 3 dl mleka



Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Spojte obe mase i dodajte ostale sastojke, kafu, liker ina kraju brašno. Masu stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju, i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu koru izvadite, prohladite i vodoravno presecite da dobijete dve kore . Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se dobro ohladi, zatim stavite prvu koru pa fil , druga kora pa fil i na kraju šlag. Ukrasite po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар