Potrebno je:
- 6 jaja,
- 6 kašika šećera
- kesica vanilin-šećera,
- 7 kašika brašna,
- 2 kašike kafe i
- 1 dl likera od kafe.
Fil:
- 5 dl slatke pavlake i
- 200 g čokolade.
- Za ukrašavanje dve kesice šlaga, umućene sa 3 dl mleka
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Spojte obe mase i dodajte ostale sastojke, kafu, liker ina kraju brašno. Masu stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju, i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu koru izvadite, prohladite i vodoravno presecite da dobijete dve kore . Umeđuvremenu zagrejte pavlaku, ali ne sme da provri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se dobro ohladi, zatim stavite prvu koru pa fil , druga kora pa fil i na kraju šlag. Ukrasite po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар