Potrebno je:
- ● 5 jaja,
- ● 150 g šećera u prahu,
- ● 200g Menaž čokolade,
- ● 200 g maslaca ili margarina
- ● 420 g Banini Domaćica Tart keksa, dve kutije
- ● 180g Šlag krema od čokolade
Za glazuru je potrebno:
- 200g Menaž čokolade i
- 4 kašike ulja.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, kuvati ih na pari, kad se počnu zgušnjavati, dodati izlomljenu čokoladu, da se rastopi. Kada se fil ohladi dodati umućen margarin ili maslac.Šlag krem od čokolade umutiti sa tri decilitra mleka i sve dobro sjediniti sa predhodnom smesom.
Stranice i dno okruglog kalupa koji se otvara obložiti Banini keksom. Rasporediti po unutrašnjosti fil. Ostaviti tortu u zamrzivaču da se stegne. Otopiti čokoladu sa četiri kašike ulja i preliti tortu. Skinuti obruč i ukrasiti po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар