недеља, 17. мај 2020.

Hleb















Potrebno je:

  • 1 kockica kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kg brašna ( ja sam mešala kukuruzni griz, i belo brašno ),
  • 1 struk praziluka i
  • mlaka voda.
Priprema:


Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, kukuruzni griz, seckani praziluk, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos belog brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар