Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table),
- 700g mlevenog mesa, ja sam kombinovala svinjetinu i govedinu,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica ljute ili slatke mlevene paprika ( po ukusu)
- seckani peršunov list po ukusu,
- pola kašičice bibera,
- začin C po ukusu,
- 1 struk praziluka i
- 1 žumance.
Priprema:
Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko. Praziluk sitno iseckajte i propržite na ulju ili masti. Dodati mleveno meso, pobiberite, začin C po ukusu, sipati malo vode i dinstati dok ne bude meko. U toku dinstanja dodajte mlevenu paprika, so, pred kraj dodajte seckan peršunov list i ostavite fil da se ohladi. Podmažite pleh, pospite brašnom i stavite prvi deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti ) stavljajte na sredinu testa pa ravnomerno rasporedite. Prekrijte drugom polovinom testa pa premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne diže u toku pečenja a samim tim dekorativno izgleda. Pecite pitu na 200 stepeni oko dvadeset minuta odnosno dok pita ne porumeni.
Uživajze u svakom zalogaju!
Нема коментара:
Постави коментар