Potrebno je:
• 1 glavica crnog luka i malo praziluka,
• 2 čena belog luka,
• 500g junećeg i 200g svinjskog mesa,
• 2 jaja,
• 1 kašičica začina C,
• 2 kašike brašna,
• 1 ravna kafena kašičica soli,
• 1/4 kafene kašičice bibera,
• peršunov list po ukusu i
• ulje 1 supena kašika.
Priprema:
Očisti i iseckati luk i praziluk, zatim dodati mleveno meso, beli luk sitno seckan, jaja , brašno, so, biber, začin C i na kraju seckan peršunov list.
Od dobijene mase, formiraj loptice.
Pleh od rerne obloži papirom za pečenje, pa poređaj ćufte.
Svaku ćuftu malo premaži uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 250 C
Нема коментара:
Постави коментар