Potrebno je:
- 30 g svežeg kvasca,
- 400 g brašna,
- 200 g masti,
- 1 jaje,
- 200 g šecera ,
- 1 vanilin šećer
- 200 g mlevenih oraha,
- 200 g pekmeza po ukusu i
- 200 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U brašno dodati mast, šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka.Zamestite testo, podeliti na 3 dela i ostavti oko pola sata da testo "odmara". Mlevene orahe izmešajte sa šećerom i vanilin šećerom.Testo razvaljajte u tri kore prema veličini tepsije.U tepsiju stavite pek papir, zatim razvijenu prvu koru, namažite je pekmezom i pospite polovinom izmešanih oraha i šećera, zatim drugu koru premažite pekmezom i pospite preostalim orasima. Poklopite trećom korom i staviti da se peče na temperaturu od 220 C oko 40 minuta.Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар