понедељак, 18. април 2016.

Slatka pletenica






Potrebno je:

  • 500g brašna,
  • 1 kockica kvasca,
  • kašičica šećera,
  • kašičica meda, 
  • jaje, 
  • 3 kašike cimeta
  • 2 kašike ulja,
  • kesica vanilin šećera i 
  • pola kašičice soli.
Priprema:

U 1,5 dl mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom i medom. Sačekajte malo pa dodajte ulje, jaje, so, cimet, vanilin šećer i brašno. Zamesite testo i ostavite ga da naraste.
Zatim ga premesite i podelite na tri dela. Svaki deo rastanjiti tanko i urolati.
Napraviti  pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom, staviti pletenicu i ostaviti još oko pola sata da odmara.
Rernu zagrejati,  peći pletenicu na umerenoj temperaturi oko 35 min.
Pečenu posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар