среда, 6. април 2016.

Slana torta



Potrebno je:

  •  200 ml pavlake,
  •  200 g majoneza,
  •  2 kesice želatina,
  •  7 kašika vode,
  •  500 g smrznutog povrća( mešavina) ,
  •  200 g kiselih krastavaca i
  •  5 barenih jaja.

Priprema:

Mešavinu povrća skuvati. Jaja obariti, krastavce sitno iseckati. Želatin sipati u šerpu  preliti vodom i ostaviti da nabubri. Potom šerpu staviti na vatru  želatin postepeno zagrejavati da se istopi.Dodati 2 dl čorbe u kojoj je kuvano povrće. Mešati da se lepo sjedini. Pomešati pavlaku i majonez, sve izmešati, dodati bareno povrće, seckane krastavce, sipati pola smese u tepsiju poređati polutke barenih jaja, sipati ostatak smese. Ostaviti preko noci u frižideru da se stegne, sutradan seći.

Нема коментара:

Постави коментар