Potrebno je:
- 200 ml pavlake,
- 200 g majoneza,
- 2 kesice želatina,
- 7 kašika vode,
- 500 g smrznutog povrća( mešavina) ,
- 200 g kiselih krastavaca i
- 5 barenih jaja.
Priprema:
Mešavinu povrća skuvati. Jaja obariti, krastavce sitno iseckati. Želatin sipati u šerpu preliti vodom i ostaviti da nabubri. Potom šerpu staviti na vatru želatin postepeno zagrejavati da se istopi.Dodati 2 dl čorbe u kojoj je kuvano povrće. Mešati da se lepo sjedini. Pomešati pavlaku i majonez, sve izmešati, dodati bareno povrće, seckane krastavce, sipati pola smese u tepsiju poređati polutke barenih jaja, sipati ostatak smese. Ostaviti preko noci u frižideru da se stegne, sutradan seći.
Нема коментара:
Постави коментар