субота, 30. април 2016.

Vaskršnja pletenica







Potrebno je:

500 g brašna,
1,5 dl mleka,
1 kockica kvasca,
100 g šećera,
2 dl kisele pavlake,
5o g margarina i
1 kašičica soli.

Priprema:

U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo margarin , kiselu pavlaku , šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu.
Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja , stavimo friška jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pletenica pečena izvadimo jaja a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo Vaskršnjim.



Нема коментара:

Постави коментар