петак, 15. април 2016.

Domaća pita




Potrebno je :

  •  500 g brašna ,
  •  1 kašičica soli ,
  •  1 kašika masti i
  •   mlaka voda .

Za fil :

  • 500 g sira ,
  • 3 jajeta i 
  • 200g spanaća.


Priprema:

 U  pola kilograma brašna doda se kašičica soli,  malo masti 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u dve kugle malo razvucete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Za to vreme napravite fil od sira ,jaja, seckanog spanaća i malo soli.Na sto stavite stoljnjak malo ga pobrašnjavite i razvlačite testo ,krajeve otkinite.Testo filujte, uzmite kašiku i razbacajte fil po kori uz pomoć stoljnjaka urolajte koru. Tepsiju podmažite , stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар