Potrebno je :
- 500 g brašna ,
- 1 kašičica soli ,
- 1 kašika masti i
- mlaka voda .
Za fil :
- 500 g sira ,
- 3 jajeta i
- 200g spanaća.
Priprema:
U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti 1 kašika i zamesi srednje
tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u dve kugle malo razvucete
oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Za to vreme
napravite fil od sira ,jaja, seckanog spanaća i malo soli.Na sto stavite stoljnjak malo ga
pobrašnjavite i razvlačite testo ,krajeve otkinite.Testo filujte, uzmite kašiku
i razbacajte fil po kori uz pomoć stoljnjaka urolajte koru. Tepsiju podmažite , stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар