Potrebno je:
- 600-700 g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 3 dl mlake vode
- 1 kašičica soli,
- 1 jaje i
- 1dl ulja.
Za premazivanje:
- 1dl vode,
- 1 kašika brašna i
- malo soli.
Priprema:
U prosejano brašno,dodajte kvasac, ulje, so, jaje i umesite testo.
Ostavite testo na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo premesite i podelite u četiri dela. Oblikujte hlebčiće.
Prebacite u nauljen pleh i premažite uljem. Izbockajte ih viljuškom, ili zasecite nožem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Pre nego što ih izvadite iz rerne pomešajte brašno, vodu i so i premažite preko hlepčića.
Vratite na par minuta u rernu da se još malo zapeku.
Нема коментара:
Постави коментар