субота, 25. април 2020.

Slani hlepčići






















Potrebno je:

  • 600-700 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 3 dl mlake vode
  • 1 kašičica soli,
  • 1 jaje i
  • 1dl ulja.

Za premazivanje:

  • 1dl vode,
  • 1 kašika brašna i
  • malo soli.

Priprema:

U prosejano brašno,dodajte kvasac, ulje, so, jaje i umesite testo.
Ostavite testo na toplom da se udvostruči.
Nadošlo testo premesite i podelite u četiri dela. Oblikujte hlebčiće.
Prebacite u nauljen pleh i premažite uljem. Izbockajte ih viljuškom, ili zasecite nožem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Pre nego što ih izvadite iz rerne pomešajte brašno, vodu i so i premažite preko hlepčića.
Vratite na par minuta u rernu da se još malo zapeku.

Нема коментара:

Постави коментар