Kuglof spremite, kafu skuvajte, knjigu u ruke i uživnje može da počne.
Ana Karenjina, Lav Nikolajevič TolstojMoja je osveta, ja ću vratiti.
Potrebno je:
- 3 jaja,
- 7kašika šećera,
- 1 kašika vanilin šećera,
- 4 kašike ulja,
- 3 kašike mlevene kafe,
- 8 kašika brašna i
- 4 kašike mlake vode.
Priprema:
Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, vodu i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti. Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati mlevenu kafu i dobro izmešati.Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Sipati kašikom svuda po dnu tamnu masu, onda preko sipati svetlu masu.Uključiti rernu na 180°C ( to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem,rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof oko 40 minuta. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар