Potrebno je :
- 500 g brašna ,
- 1 kašičica soli ,
- 1 kašika masti i
- mlaka voda .
Za fil :
- 300g sira ,
- 3 jajeta i
- oko 20 listova koprive.
Priprema:
U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u dve kugle malo razvucete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Za to vreme napravite fil od sira ,jaja, seckane mlade koprive i malo soli.Na sto stavite stoljnjak malo ga pobrašnjavite i razvlačite testo ,krajeve otkinite.Testo filujte, uzmite kašiku i razbacajte fil po kori uz pomoć stoljnjaka urolajte koru. Tepsiju podmažite , stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар