Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali ..
Lepot je u oku posmatrača!
Testo za pogaču:
- 900g brašna,
- 1 kašičica soli,
- pola kašičice šećera,
- 20gsvežeg kvasca,
- 225ml mleka,
- 125ml vode i
- 1dl ulja.
Za premazivanje:
2 žumanca.
Priprema:
U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje , so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар