понедељак, 6. април 2020.

Pogača































Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali ..
Lepot je u oku posmatrača!



Testo za pogaču:

  • 900g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 20gsvežeg kvasca,
  • 225ml mleka,
  • 125ml vode i
  • 1dl ulja.

Za premazivanje:

2 žumanca.


Priprema:

U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje , so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар