недеља, 5. април 2020.

Pogača






















Testo za pogaču:

  • 900g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 kockica svežeg kvasca,
  • 225ml mleka,
  • 125ml vode i
  • 100g masti.

Za premazivanje:
  • 2 žumanca.

Za posipanje:

  • Slatka začinska paprika, može slatka, može ljuta, ja sam kombinovala.

Priprema:

U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen  kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар