Testo za pogaču:
- 900g brašna,
- 1 kašičica soli,
- pola kašičice šećera,
- 1 kockica svežeg kvasca,
- 225ml mleka,
- 125ml vode i
- 100g masti.
Za premazivanje:
- 2 žumanca.
Za posipanje:
- Slatka začinska paprika, može slatka, može ljuta, ja sam kombinovala.
Priprema:
U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар