четвртак, 2. април 2020.

Pita sa mesom


















Potrebno je:

  • 500g kora za pitu,
  • 600 g sitno seckanog mesa- po ukusu,
  • 2 glavice crnog luka,
  • soli, začina C i bibera po ukusu i
  • 2 kašike masti.


Za premazivanje:

  • 1 žumance.

Za posipanje:
  • kim i mak.




Priprema fila:


Iseckati meso na sitnije komade. Meso staviti u tiganj, dodati seckani luk,so, bibera, začin C, mast pa malo propržiti.
Podmazati tepsiju staviti koru malo je poprskati sa uljem ili masti rasporediti fil i tako redom dok se sve ne potroši. Rernu zagrejati na 180 stepeni, pitu premazati umućenim žumancetom posuti semenkama kima i maka. Peći u zagrejanoj rerni dok ne bude pečena, odnosno dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар