Potrebno je ZA RECEPT SA KVASCEM :
U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti 1 kašika, izmrvljen kvasac i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u tri kugle malo razvucete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Razvucite kao za pitu, umotajte u rolat i isecite na komadiće. Svaki komadic razvucite oklagijom i pržite na vreloj masti sa obe strane dok lepo ne porumeni.
Potrebno je ZA RECEPT BEZ KVASCA :
- 500 g brašna,
- 1 kašičica soli,
- malo kvasca oko 10g,
- 1 kašika masti i
- mlaka voda .
U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti 1 kašika, izmrvljen kvasac i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u tri kugle malo razvucete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Razvucite kao za pitu, umotajte u rolat i isecite na komadiće. Svaki komadic razvucite oklagijom i pržite na vreloj masti sa obe strane dok lepo ne porumeni.
Potrebno je ZA RECEPT BEZ KVASCA :
- 500 g brašna,
- 1 kašičica soli ,
- 1 kašika masti i
- mlaka voda .
Priprema:
U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti 1 kašika i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom. Oblikujete testo u tri kugle malo razvucete oklagijom premažete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara. Razvucite kao za pitu, umotajte u rolat i isecite na komadice. Svaki komadic razvucite oklagijom i pržite na vreloj masti sa obe strane dok lepo ne porumeni.
Prve dve slike su sa kvascem, treća slika je bez kvasca.
Нема коментара:
Постави коментар