четвртак, 30. април 2020.

Pita sa prazilukom






















Divlji mak, Bulka
Toliko lepo izgledaju da te prosto mame ja sam ih nabrala samo za dekoraciju. Kao lek se koriste suve latice i semenke a toliko lepi cvetovi u sirovom stanju su otrovni.
Bulke nisu bile u dodiru sa hranom.......



Potrebno je:

  • 5 kašika brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 1dl ulja,
  • 1dl jogurta,
  • 150 g sitnog sira,
  • 2 praziluka,
  • 4 jaja,
  • 1 kašika kurkume i
  • začini, so, biber....


Priprema:

Jaja umutiti, dodati jogurt, ulje, sir, seckan praziluk, brašno, so, biber , kurkumu, brašno i na kraju prašak za pecivo.
Sve dobro sjediniti, tepsiju podmazati i posuti brašnom, rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite pitu  da se peče. Koliko će pita da se peče zavisi od Vaše rerne.

Нема коментара:

Постави коментар