петак, 26. април 2019.

Fašir od mlevenog mesa





Potrebno je :

  • 500g  svinjskog mlevenog mesa,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 češnja belog luka,
  • 3 kriške suvog hleba,
  • 5 jaja,
  • peršunov list, 
  • suvi začin,
  • mleveni crni biber,
  • so,
  • malo ulja i
  • 3 kašike brašna


Priprema:

Iseckati crni i beli luk. Kriške hleba pokvasiti u mlakoj vodi i dobro iscediti. U činiju za mešanje staviti sitno seckani luk, mleveno meso , seckan peršunov list, jedno jaje, nakvašeni hleb, malo ulja, brašno i začine po ukusu. Smesu dobro sjediniti..
Skuvati 5 jaja  i oljuštiti.
U olučastu tepsiju staviti papir za pečenje, na papir staviti pola smese mesa, na meso staviti jedno do drugog kuvana jaja i pokriti ih ostatkom mesa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok meso ne bude lepo pečeno.

Нема коментара:

Постави коментар