- 4 jaja,
- 2dl ulja,
- 250 ml crnog vina,
- 200g šećera,
- 100g Menaž čokolade,
- 300g brašna,
- pola kesice praška za pecivo i
- 2 kesice vanilin šećera.
Za glazuru je potrebno:
- 100g Menaž čokolade i
- 2 kašike ulja.
Umutite jaja i šećer dodajte vanilin šećer, ulje, vino i otopljenu čokoladu. Na kraju dodajte brašno i pola praška za pecivo. Pre pečenja stavite kalup za kuglof u zagrejanu rernu na nekoliko sekundi da se zagreje. Topao kalup premažite uljem i pospite brašnom. Izručite smesu u klup. Pecite kuglof u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude pečen, koliko ćete ga peći zavisi od Vaše rerne. Proverite drvenim štapićem da li je pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je. Ostavite kuglof da se ohladi, čokoladu otopite sa dve kašike ulja i prelijte ceo kuglof.
Нема коментара:
Постави коментар