Potrebno je:
- 700g brašna,
- 20g kvasca,
- 200 ml jogurta,
- 100 ml. mleka,
- 50 ml ulja,
- 5 kašika crnog susama,
- 1 kašičica šećera i
- 1 kašičica soli.
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , susam, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.
Oblikovati željeni oblik pogače.
Tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.
Oblikovati željeni oblik pogače.
Tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.
Ukrasiti pogaču po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар