Potrebno je:
Za testo je potrebno:
- 500g brašna,
- malo soli,
- 1 kašika šećera,
- 21 g kvasca,
- 1 jaje,
- 200 ml mlakog mleka i
- 100 ml ulja.
Za fil je potrebno:
- 300g kristal šećera,
- 6 kašičica cimeta i
- 2 vanil-šećera.
Priprema:
Testo
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil
Pomešati šećer, vanil-šećer i cimet.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.
Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.Ja sam zavezlame posula sa limun šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар