среда, 1. јануар 2020.

Pogačice sa cimetom













Potrebno je:

  • 250 ml mleka,
  • 40 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1dl ulja,
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soli i
  • 500 g brašna.
 Za posipanje, cimet.

Priprema:

U mlako mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe. U mleko dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i so. Ostavite tridesetak minuta da testo nadođe. Nadošlo testo podelite na 8 delova. Svaki deo oblikujte kao loptu i zasecite nožem po površini. Oblikovane pogačice prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice po površini pospite sa malo cimeta. Ostavite da rastu dok se rerna zagreva. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu pečene.


Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар