-
.
Potrebno je:
- 250 ml mleka,
- 40 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1dl ulja,
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica soli i
- 500 g brašna.
Za posipanje, cimet.
Priprema:
U mlako mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe. U mleko dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i so. Ostavite tridesetak minuta da testo nadođe. Nadošlo testo podelite na 8 delova. Svaki deo oblikujte kao loptu i zasecite nožem po površini. Oblikovane pogačice prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice po površini pospite sa malo cimeta. Ostavite da rastu dok se rerna zagreva. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu pečene.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Priprema:
U mlako mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe. U mleko dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i so. Ostavite tridesetak minuta da testo nadođe. Nadošlo testo podelite na 8 delova. Svaki deo oblikujte kao loptu i zasecite nožem po površini. Oblikovane pogačice prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice po površini pospite sa malo cimeta. Ostavite da rastu dok se rerna zagreva. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu pečene.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар