субота, 18. јануар 2020.

Rozen sa makom














Potrebno je za fil:

  • 300 g šećera,
  • 1dl vode,
  • 250 g margarina i
  • 400 g mlevenog maka.


Glazura:

  • 200 g čokolade i
  • 4 kašike ulja.

I još treba:
6 rozen kora.


Priprema:


Stavite šećer i vodu da se kuva. Kada provi, neka vri još oko pet minuta, a zatim dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni mak pa sve sjedinite, odmah vrućim filom nafilujte kore sem poslednje.
Za glazuru otopite čokoladu sa četiri kašike ulja. Glazura ne sme biti retka, već gušća i poslednju koru premažite glazurom. Pospite mlevenim orasima.
Ostavite preko noći da se glazura stegne, a onda isecite.

Нема коментара:

Постави коментар