Duše dobrih ljudi mirišu na bosiljak, jako volim miris bosiljaka, pogotovo kada list bosiljka protrljam između prstiju, volim i njegov cvet.
Bosiljku pravoslavna crkva, hinduisti i mnogi drugi narodi pripisuju božansku moć.
Koristi za verske obrede kao lekovita biljka i kao začin. Zbog korisnih sastojaka i prijatnog mirisa, upotrebljavaju se: stablo, grančice, listovi i cvetovi.
Potrebno je:
Priprema:
Zagrejte vodu do ključanja, a onda dodajte so. Isecite krompir na kriške pa ga preručite u posudu u kojoj ćete ga peći. Iseckajte beli luk pa dodajte krompiru. Dodajte lovorov list, bosiljak
i beber. Prelijte sve to sa vodom u kojoj ste rastopili so i maslinovo ulje. Izmešajte sve pa pecite u rerni oko dvadesetak minuta na 250 stepeni (dok voda ne ispari), a zatim pecite još oko dvadesetak minuta na 200 stepeni . Izvadite krompir, prelijte sokom od jednog limuna. Još ga par minuta vratite u rerunu i služite.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
- 1kg krompira,
- 150ml maslinovog ulja,
- 8 čenova belog luka,
- Bosiljak po ukusu,
- 5-6 listova lovora,
- so i biber po ukusu,
- 200ml vode i
- 1 limun.
Priprema:
Zagrejte vodu do ključanja, a onda dodajte so. Isecite krompir na kriške pa ga preručite u posudu u kojoj ćete ga peći. Iseckajte beli luk pa dodajte krompiru. Dodajte lovorov list, bosiljak
i beber. Prelijte sve to sa vodom u kojoj ste rastopili so i maslinovo ulje. Izmešajte sve pa pecite u rerni oko dvadesetak minuta na 250 stepeni (dok voda ne ispari), a zatim pecite još oko dvadesetak minuta na 200 stepeni . Izvadite krompir, prelijte sokom od jednog limuna. Još ga par minuta vratite u rerunu i služite.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар