Japanska jabuka je poznata u svetu i pod imenom kaki jabuka. Iako je njeno ime pomalo neobično njeno dejstvo je nesvakidašnje. Ja jako volim japanske jabuke, po meni su one rajsko voće.
Potrebno je:
- 500g kora za pitu,
- 5 Japanskih jabuka, plus 2 narandže,
- 100g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 1 kesica pudinga od vanile,
- 1 dl ulja,
- 1dl vode,
- 1 praška za pecivo i
- 200g mlevenih oraha.
Za preliv je potrebno:
- 150g šećera,
- 2 dl vode
- i 2 vanilin šećera.
Način pripreme:
Japanske jabuke oljuštiti i iseći na kockice, isto uraditi i sa narandžama.
Podeliti po pet kora za tri rolata. U posudu sipajte 1dl vodu i razmutite u njoj praška za pecivo.
Pravite prvi rolat od kora i fila na ovaj način. Stavite prvu koru na radni površinu pospite preko nje kašičicu vode u kojoj je prašak za pecivo, zatim prelijte kašičicom ulja i kašikom oraha, tako redom preko svih pet kora.
Na zadnjoj petoj kori rasporedite kockice japanske jabuke i narandže, pospite kašiku šećera, kašiku pudinga od vanile i kašiku mlevenih oraha.
Urolajte u obliku rolata.Tako uradite i sa dva preostala rolata. Ređajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 oko dvadesetak minuta
Dok se pita peče pripremite sirup.
Šećer prelijte vodom i stavite na vatru da prokuva, dodajte vanilin šećer, Kuvajte kratko, prohladite malo sirup pa prelijte preko pite.
Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhunja!
Нема коментара:
Постави коментар