недеља, 26. јануар 2020.

Bombolone, mini krofne












Potrebno je:

  • 2 dl mleka,
  • 1 kockica kvasca,
  • 100g margarina,
  • 2 žumanca,
  • 1 celo jaje,
  • 400g brašna,
  • pola kašičice soli,
  • 5 kašika šecera,
  • 1 čašica pelinkovca, Gorkog lista i
  • mast za prženje.
Za posipanje je potrebno:

  • 2 kesice vanilin šećera i
  • kristal šecer.


Priprema:

Mleko ugrejati da bude mlako, dodati mu kvasac, malo brašna i šećera i ostaviti da se malo podigne. Zatim dodati sve ostale sastojke, margarin, žumanca, jaje, so, ostatak šećera, Pelinkovac i zamesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom da raste oko sat vremena. Testo razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3 cm. Malom časom vaditi bombolone. Ostaviti jos malo da narastu i pržiti na vreloj masti. Vruće bombolone uvaljati u vanilin šecer i kristal šećer.
Možete bombolone uvaljati i u šećer u prahu, preliti čokoladom već po ukusu.

Uživajte u svakom zalogaju to Vm želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар