Potrebno je:
- 2 dl mleka,
- 1 kockica kvasca,
- 100g margarina,
- 2 žumanca,
- 1 celo jaje,
- 400g brašna,
- pola kašičice soli,
- 5 kašika šecera,
- 1 čašica pelinkovca, Gorkog lista i
- mast za prženje.
- 2 kesice vanilin šećera i
- kristal šecer.
Priprema:
Mleko ugrejati da bude mlako, dodati mu kvasac, malo brašna i šećera i ostaviti da se malo podigne. Zatim dodati sve ostale sastojke, margarin, žumanca, jaje, so, ostatak šećera, Pelinkovac i zamesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom da raste oko sat vremena. Testo razvaljati na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 3 cm. Malom časom vaditi bombolone. Ostaviti jos malo da narastu i pržiti na vreloj masti. Vruće bombolone uvaljati u vanilin šecer i kristal šećer.
Možete bombolone uvaljati i u šećer u prahu, preliti čokoladom već po ukusu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vm želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар