субота, 11. јануар 2020.

Kiflice sa salom






















Potrebno je:

  • 400 g sala,
  • 600 g brašna,
  • 4 dl kisele pavlake,
  • 1 kašičica suvog kvasca i
  • malo soli.

Fil:
Pekmez po ukusu .
Ja sam koristila pekmez od šljiva. 

Za posipanje:

Šećer u prahu sa ukusom limuna.

Kiflice sa salom se pripremaju na sledeći način:
Salo samleti na mašini za meso, ja to nisam radila dobila sam već samleveno, pa ga zamesiti sa brašnom,kvascem pavlakom i solju.
Rukama izraditi glatko testo pa ga rastanjiti oklagijom i nožem seći na kvadrate.
Na sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu pekmez , preklopite sa jedne i druge strane i pecite u prethodno zagrejanoj rerni .
Pečene kiflice uvijati u šećer u prahu.



Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар