Potrebno je:
- 400 g sala,
- 600 g brašna,
- 4 dl kisele pavlake,
- 1 kašičica suvog kvasca i
- malo soli.
Fil:
Pekmez po ukusu .
Ja sam koristila pekmez od šljiva.
Za posipanje:
Šećer u prahu sa ukusom limuna.
Kiflice sa salom se pripremaju na sledeći način:
Salo samleti na mašini za meso, ja to nisam radila dobila sam već samleveno, pa ga zamesiti sa brašnom,kvascem pavlakom i solju.
Rukama izraditi glatko testo pa ga rastanjiti oklagijom i nožem seći na kvadrate.
Na sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu pekmez , preklopite sa jedne i druge strane i pecite u prethodno zagrejanoj rerni .
Pečene kiflice uvijati u šećer u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Kiflice sa salom se pripremaju na sledeći način:
Salo samleti na mašini za meso, ja to nisam radila dobila sam već samleveno, pa ga zamesiti sa brašnom,kvascem pavlakom i solju.
Rukama izraditi glatko testo pa ga rastanjiti oklagijom i nožem seći na kvadrate.
Na sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu pekmez , preklopite sa jedne i druge strane i pecite u prethodno zagrejanoj rerni .
Pečene kiflice uvijati u šećer u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар