Ni brže napravljenog kolača ni lepšeg, mislim da sam u startu napravila jednu veliku grešku.
Trebala sam odmah napraviti duplu meru. Izuzetno kremast kolač. Turski specijalitet, ništa se ne peče, sve se brzo spremi a vidim i brzo jede.
Potrebno je:
- 1 l mleka,
- 1 šolja brašna,
- 1,5 šolja gustina,
- 2 šolje šećera ,
- 2 kašike kakaoa ,
- 2 kesice vanilin šećera ,
- 50g margarina ,
- 150g kokosovog brašna i
- 2 dl slatke pavlake .
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, gustin, kakao ,vanilin secer i 3dl mleka. Ostatak mleka ostavite da provri, pa dodajte smesu od brašna i šećera i skuvajte gust fil. Kada se fil malo prohladi, dodajte margarin i sve dobro sjedinite . Pleh pospite kokosovim brašnom rasporedite masu svuda ravnomerno, ostavite da se dobro ohladi. Umutite slatku pavlaku i premažite kolač. Isecite kolač na pola po širini. pa po duzini na nekih 2-3 centimetra, pa urolajte.
Stvarno je čaroban kolač!
Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар