петак, 3. јануар 2020.

Sultanova sarma













Ni brže napravljenog kolača ni lepšeg, mislim da sam u startu napravila jednu veliku grešku.
Trebala sam odmah napraviti duplu meru. Izuzetno kremast kolač. Turski specijalitet, ništa se ne peče, sve se brzo spremi a vidim i brzo jede.


Potrebno je:
  • 1 l mleka,
  • 1 šolja brašna,
  • 1,5 šolja gustina,
  • 2 šolje šećera ,
  • 2 kašike kakaoa ,
  • 2 kesice vanilin šećera ,
  • 50g margarina ,
  • 150g kokosovog brašna i
  • 2 dl slatke pavlake .


Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, gustin, kakao ,vanilin secer i 3dl mleka. Ostatak mleka ostavite da provri, pa dodajte smesu od brašna i šećera i skuvajte gust fil. Kada se fil malo prohladi, dodajte margarin i sve dobro sjedinite . Pleh pospite kokosovim brašnom rasporedite masu svuda ravnomerno, ostavite da se dobro ohladi. Umutite slatku pavlaku i premažite kolač. Isecite kolač na pola po širini. pa po duzini na nekih 2-3 centimetra, pa urolajte.

Stvarno je čaroban kolač!

Uživajte u svakom zalogaju, to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар