недеља, 19. јануар 2020.

Rozen kocke







Potrebno je:

  • 350 g šećera,
  • pola litre mleka,
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g margarina,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 350 g mlevenog keksa i
  • 1 pakovanje rozen kora.

Za glazuru je potrebno:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja.

Priprema:


Sipajte šećer u šerpu, stavite na šporet, pa otopite  šećer na srednje jakoj vatri uz mešanje  dok se ne otopi i karamelizuje.Potom na karamel nalijte mleko. Pazite, ključaće a karamel će se momentalno ponovo stegnuti. Zato vratite na ringlu pa ponovo sve zagrevajte dok se šećer ponovo ne otopi. Kada se sve otopilo, dodajte belu čokoladu izlomljenu na kocke,i margarin. Sve dobro sjedinite  skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe i keks. Malo prohladite pa filujte kore.
Za glazuru otopite čokoladu sa četiri kašike ulja, nek se prohladi par minuta pa prelijte kolač.

Нема коментара:

Постави коментар