Potrebno je:
- 4 jaja,
- 250 g brašna,
- 100 ml ulja,
- 150 g šećera,
- 1 vanilin šećer i
- pola praška za pecivo.
Za fil je potrebno:
- pola litre mleka,
- 2 pudinga od jagode,
- 100g šećera i
- 125g margarina.
Za glazuru je potrebno:
- 200g bele čokolade i
- 4 kašike ulja.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje brašno,vanillin šećer
i prašak za pecivo sve lepo sjediniti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup. Izliti smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno dok ne bude pečeno. Pečen kuglof izvaditi iz kalup i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati dva pudinga od jagode u pola litre mleka sa dodatkom šećera.
Kada se puding dobro ohladi, dodati mu umućen margarin i
sve dobro sjediniti.
Kuglof iseći vodoravno i filovati filom.
Ja sam ceo kuglof prelila sa 200g bele čokolade, otopljene sa četiri kašike ulja.
Ukrasiti po ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар