субота, 28. децембар 2019.

Kuglof





























Potrebno je:


  • 4 jaja,
  • 250 g brašna,
  • 100 ml ulja,
  • 150 g šećera,
  • 1 vanilin šećer i
  • pola praška za pecivo.


Za fil je potrebno:

  • pola litre mleka,
  • 2 pudinga od jagode,
  • 100g šećera i
  • 125g margarina.


Za glazuru je potrebno:


  • 200g bele čokolade i
  • 4 kašike ulja.


Priprema:



Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje brašno,vanillin šećer
i prašak za pecivo sve lepo sjediniti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup. Izliti smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno dok ne bude pečeno. Pečen kuglof izvaditi iz kalup i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati dva pudinga od jagode u pola litre mleka sa dodatkom šećera.
Kada se puding dobro ohladi, dodati mu umućen margarin i
sve dobro sjediniti.
Kuglof iseći vodoravno i filovati filom.
Ja sam ceo kuglof prelila sa 200g bele čokolade, otopljene sa četiri kašike ulja.


Ukrasiti po ukusu!


Нема коментара:

Постави коментар