Za testo je potrebno:
- 500 g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 jaje,
- 1dl hladne vode,
- soli po ukusi i
- 125 g istopljenog margarina
Za fil:
- 200 g suhomesnatih proizvoda po ukusu,
- 100g sira,
- 3 jajeta,
- so, biber, susam i
- 1/2 kašičice kima.
Priprema:
Od brašna, jaja, soli, suvog kvasca margarin u komadićima i vode zamesite testo. Ostavite testo malo da odstoji.
Testo podelite na dva dela. Ja sam pravila dve lepinje.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okruglu metalnu tepsiju podmažite i prekrijte rastanjenim testom, tako da testo prelazi preko ivica tepsije.
Jaja umutite začinite solju, biberom, susamom i kimom, pomešajte sa sirom, pa rasporedite preko sredine testatesta. Testo koje je prelazilo ivice tepsije vratite i malo namrežgajte. Po sredini lepinje rasporedite suhomesnate proizvode. Pecite lepinju oko petnestak minuta, odnosno dok ne bude pečena.
Sa drugim delom testa uradite isto, lepinja je ukusna i topla i hladna.
Uživajte u svakom zalogaju!
Нема коментара:
Постави коментар