Potrebno je:
- 1 dl mleka ,
- 2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 20g kvasca ,
- 1 dl jogurta ,
- 4 kašike pavlake ,
- 1 dl ulj,
- 1 žumance i
- 600 g brašna.
Za fil:
300g sitnog sira,
2 kašike ajvara,
2 jaja i
začini po ukusu.
Središnji deo pogače sam posula karijem. sušenim peršunovim lišćem i bosiljkom.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje, žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Testo podeliti na dva dela. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom. Prvi deo testa razvući u krug i obložiti tepsiju. Od drugog dela testa praviti loptice i ređati ih u krug, sredina treba da ostane prazna, Izmešati sir, jaja, ajvar i ako sir nije slan dodati malo soli. Ovom smesom napuniti sredinu pogače. Ostaviti da odmara oko 15 min. i peći pogaču u predhodno zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар