Potrebno je:
- 500g brašna,
- 2 žumanca,
- 100 g šećera,
- 40g kvasca,
- 250 g sala,
- 1 kašičica šećera,
- malo soli i
- po potrebi mleka.
Za fil:
Pekmez po ukusu
Priprema:
Staviti kvasac sa kašičicom sećera i brašna u mleko da nadođe. U posudu staviti brašno, dodati kvasac, žumanca, šećera i mleka koliko je potrebno da se dobije srednje tvrdo testo.
Napraviti jufku, prekriti krpom i ostaviti malo da odstoji.
Zatim jufku razviti na debljinu 1cm premazati salom i presaviti kao knjigu, sve četiri strane i ostaviti da stoji 10 minuta. Isti postupak ponoviti tri puta.Razviti testo, seći na kvadratiće na svaki staviti kašičicu pekmeza od kajsija ,šljiva i formirati kiflu. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni . Vruće posuti šećerom u prahu.
Priprema:
Staviti kvasac sa kašičicom sećera i brašna u mleko da nadođe. U posudu staviti brašno, dodati kvasac, žumanca, šećera i mleka koliko je potrebno da se dobije srednje tvrdo testo.
Napraviti jufku, prekriti krpom i ostaviti malo da odstoji.
Zatim jufku razviti na debljinu 1cm premazati salom i presaviti kao knjigu, sve četiri strane i ostaviti da stoji 10 minuta. Isti postupak ponoviti tri puta.Razviti testo, seći na kvadratiće na svaki staviti kašičicu pekmeza od kajsija ,šljiva i formirati kiflu. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni . Vruće posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар