субота, 18. јун 2022.

Pismo ispod lešnika

 













POTREBNO JE:

  • 4 šoljica ulja,
  • 3 šoljice piva,
  • 750 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca , dve kašičice crnoga susama i
  • pola kašičice soli.



PRIPREMA:


Zamesite testo, od brašna, ulja, piva, crnoga susam,   soli i suvog kvasca, ostavite sat vremena testo da naraste, pa ga razvijte i isecite na kvadrate, na sredinu svakoga kvadrata stavite pismo i formirajte koverat, pecite na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

" Ljudi koji stoje"
Drveće je posrednik između neba i zemlje. Kažu, samo kažu, valjda je to tolika želja , ko silno želi može formirati partal prema drugim dimenzijama.
Hrast, jasen, glog, formiraju trijadu.
U dvorištu imam četiri lešnika, ogromni su, poželi želju i prikači za granu lešnika.
Ko voli bajke, misterije, idealno za njega. Lešnik je snažno povezan sa vilama i magijom .Simbol je mudrosti. U davna vremena Veštice su pravile metle isključivo od grana leske.Napravih ja ova pisma od testa, u svako pismo stavih poruku ispisanu na papiru "Voli te mama" i papir smotah uvezah ga plavom trakom i stavih u kutiju sa pismima i poželeh želju.
Da li ja mogu da poželim želju?

Ja samo želim da se probudim i sve ovo što se desilo u proteklih godinu dana bude samo ružan san. Ali moje želje su jedno a stvarnost je nešto sasvim drugo.
Napisala je mama svome sinu pismo i pečatirala ga svojim pečatom VP. Stavila je mama po cvetić na svako pismo, cveće sam dobila od Petrovog druga Marka za 8 mart. Cveće non stop cveta, ima prekrasne male cvetiće. Drvo lešnika je spustilo grane do zemlje. Mama ima samo jednu želju.... da vratim vreme unazad, da skočim iz kreveta utrčim u tvoju sobu i vidim te da spavaš, da odahnem i kažem hvala milome Bogu sve je bio samo ružan san.
Ali, vreme prolazi, Ne vreme ne prolazi vreme stoji.



Нема коментара:

Постави коментар