четвртак, 16. јун 2022.

Lepinjice

 











Potrebno je:

  • 500 g brašna,
  • 2 dl jogurta,
  • 1 dl vode,
  • 5 kasika ulja,
  • 1 jaje,
  • kocika Alfa kvasca,
  • kašičica secera,
  • kašičica soli,
  • jogurt za premazivanje i
  • za posipanje crni susam i seckan beli luk po ukusu.



Priprema:


Pomešajte mleko i vodu. Dodajte kašičicu šećera i  izdrobljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da  nadođe. U dublju posudu sipajte bprašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za ruke . Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira. Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite crnim susamom i seckanim belim lukom. Ostavite da odstoje 10-tak minuta.  Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene. 

Нема коментара:

Постави коментар