понедељак, 9. октобар 2017.

Pogača


















Testo za pogaču:

  • 1kg brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kockica svežeg kvasca,
  • 225ml mleka,
  • 125ml vode,
  • 100g margarina,
  • 2 žumanceta i
  • 100ml ulja.

Priprema:

U mlako mleo dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu , šećer, žumanca i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Prvi deo testa podelimo opet na tri dela i razvlačimo prvi deo pa ga premažemo margarinom na njega stavljamo razvučen drugi deo pa ga premažemo margarinom, preklopimo trećim delom. Isečemo sa strane kao što se vidi na slici i ukrstimo.Podmažemo okrugli pleh pospemo brašnom i umotamo na sredinu. Sa drugim delom uradite kao sto je prikazano na slici, i obomotajte oko prvog dela.Treći deo podelite na tri dela, napravite pletenicu. Pletenicu obomotajte oko drugog dela.
Pogaču premažite žumancetom. Ukrasite po ukusu. Pečemo dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.

Нема коментара:

Постави коментар