недеља, 1. октобар 2017.

Slavski kolač





Jednostavan za pripremu, nije komlikovan, nema mnogo ukrasa, lep na oko , a tek kad se proba…..
Potrebno je:

  • 500 g brašna,
  • 1,5 dl mleka,
  • 1 kockica kvasca,
  • 100 g šećera,
  • 1 žumance,
  • 5o g margarina i
  • 1 kašičica soli.

Priprema:


U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo margarin , šećer, žumance i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Razvučemo testo u tri trake i ispletemo pletenicu.
Pletenicu premažemo razmućenim jajetom. Pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pletenica pečena izvadimo je ukrase zalepimo sa rastvorom vode i šećera jedna kašičica šećera jedna kašika vode. Ukrase pravite po ukusu.











Нема коментара:

Постави коментар