Potrebno je:
- 5 jaja,
- 1,5 šoljica šećera (oko 150g,)
- 2 vanilin šećera,
- 1 šoljica mlevenih oraha,
- 1 veća rendana jabuka,
- 4 šoljice brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 kašike kakaoa i
- 1 šoljica ulja.
Za glazuru:
200g Menaž čokolade.
Priprema:
Zagrijati rernu na 180°C kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti .Umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke vanilin šećer, mlevene orahe,rendanu jabuku, ulje brašno i na kraju prašak za pecivo. U jednu četvrtinu testa dodati dve kašike kakaoa. U kalup prvo izručiti svetlu smesu pa zatim tamnu smesu. Peći oko 30-40 min. ili dok ne bude pečen. Ostavite da se se prohladi, izvadite i prelijte glazurom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар