Potrebno je:
- 1,5 dl mleka ,
- 2 kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kvasac ,
- 1 dl jogurta ,
- 4 kašike pavlake ,
- 1 dl ulj,
- 1 žumance,
- 600 g brašna.
- mrgarin za premazivanje.
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste.Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini i premazati margarinom pa ukoso umotati. Spojiti krajeve i staviti u okruglu tepsiju. Pogaču celu premazati žumancetom i ostaviti da raste još oko pola sata, peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu zlatnu boju.
Za manju pogaču sve smanjite na pola, postupak je identican. Na veću pogaču stavite manju možete ih spojiti pomoću štapića za ražnjiće, ukrasite po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар