Potrebno je:
- 700 g brašna,
- 250 ml mleka,
- kockica kvasca,
- 100ml vode,
- 100 ml ulja, ili kockicu margarina,
- 1 kašičisa soli,
- 1 kašičica šećera i
- 2 jajeta.
Priprema:
U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara. Nadošlo testo podelite na dva dela, tri četvrtine testa za cvet a jedna četvrtina za sredinu cveta.
Prvi deo testa razvucite što tanje i urolajte.
Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na više mesta makazicama. Prebacite u podmazan i brašnom posut pleh u sredinu stavite istanjen ostatak testa i premažite umućenim jajetom.
Нема коментара:
Постави коментар