понедељак, 9. октобар 2017.

Čokoladni kolač sa kruškama i Becherovkom






Potrebno je:
  • 5-6 manjih krušaka,
  • 200g margarina,
  • 1 banana,
  • 5 jaja,
  • 280g brašna,
  • 20g kakaoa,
  • 20g gustina,
  • 3 vanilin šećera,
  • 100g šećera, 
  • 1 manja čašica BECHEROVKE i 
  • 1 prašak za pecivo.
Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati izgnječenu banana, omekšao margarin, kakao, gustin, brašno, vanillin šećer, Beherovku i na kraju prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko krušaka celih koliko možec da stane u pleh. Kruškama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni I peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade I posuti listovima badema, mlevenim orasima ili jednostavno samo šećerom u prahu.







Becherovka je Češki biljni liker koji se proizvodi u mestu Karlovy Vary.

Izumitelj Becherovke je Češki lekar Josef Vitus Becher (1769.-1840.). Piće je ubrzo postalo poznato pod nazivom "13. izvor Karlovyh Vary". Sa preciznom i uravnoteženom mešavinom bilja i začina, recept se prenosio generacijama u porodici Becher.

Нема коментара:

Постави коментар