Potrebno je:
- 5-6 manjih krušaka,
- 200g margarina,
- 1 banana,
- 5 jaja,
- 280g brašna,
- 20g kakaoa,
- 20g gustina,
- 3 vanilin šećera,
- 100g šećera,
- 1 manja čašica BECHEROVKE i
- 1 prašak za pecivo.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati izgnječenu banana, omekšao margarin, kakao, gustin, brašno, vanillin šećer, Beherovku i na kraju prašak za pecivo.
Testo izlijte u olučasti kalup koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko krušaka celih koliko možec da stane u pleh. Kruškama predhodno malo odseći dno da bi mogle da stoje parvo. Zagrejati rerun na 180 stepeni I peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli kolač može preliti glazurom od čokolade I posuti listovima badema, mlevenim orasima ili jednostavno samo šećerom u prahu.
Becherovka je Češki biljni liker koji se proizvodi u mestu Karlovy Vary.
Izumitelj Becherovke je Češki lekar Josef Vitus Becher (1769.-1840.). Piće je ubrzo postalo poznato pod nazivom "13. izvor Karlovyh Vary". Sa preciznom i uravnoteženom mešavinom bilja i začina, recept se prenosio generacijama u porodici Becher.
Нема коментара:
Постави коментар